Case

Vokseværk hos Klokkerholm

Det starter med et velsmurt lager

Klokkerholm Karosseridele er vokset betydeligt siden 2003, da virksomheden startede samarbejdet med Axacon. Et velsmurt lager er essentielt for forretningen hos Klokkerholm, og man valgte derfor at effektivisere lageropgaverne med Axacon WMS.

Først blev alle lagerhåndteringer registreret med stregkoder, og derved faldt mængden af fejl. Et fejlpluk fører til en fejlleverance. Det er kostbart i både tid og penge, når for eksempel en forkert bilskærm skal sendes tilbage fra et værksted til lageret, og en anden skærm skal fremsendes. Samtidig taber firmaet omdømme hos mekanikeren, der står tilbage med en irriteret kunde, hvis bil ikke bliver repareret til tiden.

”Udover at fejlraten blev minimeret markant, så fik vi et langt større overblik over, hvor lang tid det tager at plukke dagens bestillinger, da tiden for hvert lagerpluk lagres til brug for tidsprognoser. Samtidig hjalp systemet os med at optimere vore processer. For eksempel planlægger lagerstyringssystemet forløbet i en plukordre, så delene samles sammen i den mest logiske rækkefølge. Dog har lagerfolkene frihed til at ændre på rækkefølgen uden at slippe sikkerheden for at ordren samles komplet og fejlfrit sammen. Derudover medvirkede Axacon WMS til, at vi fik hele vores lager online opdateret. Det betyder, at vi altid ved, hvor alle varer befinder sig, samt vi fik en sporbarhed, der er til stor hjælp hver dag”, siger Henning Mejlholm.

Siden Klokkerholm startede samarbejdet med Axacon har firmaet købt to andre virksomheder og bygget nyt lager i Sverige samt udvidet deres hovedlager. Derfor er lagerstyringssystemet blevet videreudviklet, så det matcher de ændringer, der er sket i forretningen.

”Vi har fra starten oplevet et rigtigt godt lagerstyringssystem, som hjalp os med at få styr på alle varer og processer, samt gav os en række effektivitetsfordele”.

Ny platform i 2015

Lagerstyringssystemet blev oprindeligt udviklet i ERP-systemet, og selvom både ERP og lagerstyring fungerede godt, så kom ERP-systemet længere og længere væk fra standard. Klokkerholm fik derfor svært ved at lave nødvendige opgraderinger. De ønskede derfor at løfte lagerfunktionerne ud af ERP og placere dem i et selvstændigt WMS. Den opgave blev løst sammen med Axacon i løbet af få måneder.

I 2015 gik Klokkerholm Karosseridele i drift på den nyeste version af Axacon WMS, og det gik rigtig godt ifølge Klokkerholms systemudvikler Jan Clausen:

”Alle projektets succeskriterier blev opfyldt. Vi har nu fået en klar snitflade til ERP, og vi kom meget hurtigt i drift. Ingen af vores kunder opdagede, at vi skiftede system, og det er vi meget stolte af. Vi ønskede også at fastholde samme plukketider og hastigheder som før, og det er opnået. Faktisk har vi i dag flere pluk pr. plukrunde og flere stk. plukket pr. runde end før opgraderingen på grund af forbedret batchning af ordrer”.

Logistikchef Henning Mejlholm udtaler: ”Det er altid hårdt arbejde at komme igennem et så omfattende projekt, men nu er vi kommet igennem, og det er skønt. Vi har nu et ERP-system og et lagerstyringssystem, som håndterer de opgaver, som de hver især er bedst til. Og selvom fokus ikke var at få et bedre WMS, så har vi alligevel på forskellige områder fået et bedre system. Vi oplever for eksempel at have fået langt bedre overblik for dem, der administrerer jobbene i forbindelse med pluk.

I forbindelse med pakkedelen er der mere overblik over, hvad der er pakket, samt mere styr på hvor langt man er med den enkelte forsendelse. Vi mærker specielt store fordele i forbindelse med flytning mellem lagre, da vi nu kan flytte en vare ad gangen, hvor det før var hele forsendelsen. Når vi snakker om varemodtagelse, er den automatiske opdatering af følgesedler for modtagne varer også et stort plus i det daglige arbejde.”

”Alle projektets succeskriterier blev opfyldt. Vi har nu fået en klar snitflade til ERP, og vi kom meget hurtigt i drift. Ingen af vores kunder opdagede, at vi skiftede system, og det er vi meget stolte af."

Cloud sparer penge

En anden forskel er at lagerstyringsløsningen tidligere var placeret på en IBM computer hos Klokkerholm. Nu er løsningen Cloud-baseret og kører direkte over nettet. Løsningen ligger fysisk hos datacentret Interxion, som samarbejder med de førende hosting-udbydere i hele Europa. Axacon forestår drift og vedligehold af systemet. Dette betyder, at Klokkerholm ikke selv skal bruge tid og IT-kompetencer på indkøb af servere, oplæring af driftsfolk samt drift af løsningen – den del er lagt over til Axacon.

Se flere cases

Nordic Transport Group
Nordic Transport Group

Et unikt transportfirma, der flytter varer i hele Europa og resten af verden med lastbil, skib og fly.

Vital Petfood Group A/S
Vital Petfood Group A/S

Danskejet produktionsvirksomhed med to fabrikker, der blandt andet laver foder til dyr.

Hvordan vil det fungere hos jer?

Bestil en demo

Når du indsender dine oplysninger, accepterer du, at vi markedsfører Axacon til dig og kontakter dig, hvis vi har værdifuld information at dele med dig. Vi sender dig aldrig noget fra en tredjepartsleverandør. Dine oplysninger er sikre hos os, og du kan når som helst trække dit samtykke tilbage. Vi behandler alle oplysninger med omhu som beskrevet i vores privatlivspolitik.