EN MOTORVEJ TIL VÆKST

Vi flytter længere væk for at komme tættere på. Det kan lyde kryptisk. Det er det ikke. Virksomheden, der gennem 20 år har leveret håndgribelige løsninger, har placeret foden tungt på speederen og sat kursen mod vækst.

Netop nu bæres flyttekasserne ind i vores nye lokaler ved motorvej E45. Til en start rykker vores nuværende 14 medarbejdere ind, men inden for få år skulle medarbejderstaben gerne være vokset til det dobbelte og med flere internationale aktiviteter.

Administrerende direktør Ulrik Gavlshøj Petersen har strategien klar:
”Axacon ligger som minimum i Top-5 over danske virksomheder, der er specialiserede i digitalisering og automatisering af lagerstyringsprocesser. Samtidigt er vi én af de mindste. Det vil vi gerne lave om på. Målet er at tiltrække flere og større kunder og dermed flere medarbejdere. Derfor har vi brug for plads og en fordelagtig placering for at kunne tiltrække de rette kompetencer fra andre dele af landet. Derfor har vi valgt at lægge os ved motorvejen.”

Ny energi og årelang erfaring

Axacon leverer lagerstyringssystemer, også kaldet Warehouse Management Systems (WMS), til blandt andet fødevareindustrien, medicinalindustrien, lagerhoteller og transportvirksomheder. Markedet består af Danmark og de øvrige nordiske lande, men målet rækker længere ud:

”Vi har et mål om at indtage flere udenlandske markeder – en strategi, der er den naturlige konsekvens af generationsskiftet i januar 2018, hvor jeg sammen med Klavs Vejlang overtog virksomheden. Vi har den oprindelige stifter og en tidligere direktør med i bestyrelsen for at sikre kontinuitet og fornyelse i en god balance,” siger Ulrik Gavlshøj Petersen.

Kort kommandovej

Digitalisering og ikke mindst eksekveringen af samme kan til tider være en omstændig proces for en virksomhed. Præcis i dét felt stiller Axacon sig som stærk samarbejdspartner: – Vores speciale er på kort tid at kunne stille et hold, der er fleksible og i stand til at føre en plan for etablering af et lagerstyringssystem ud i livet. Mange af vores kunder er grossister inden for den farmaceutiske industri, hvor der stilles store krav til sporbarhed, temperatur og automatisering med selvkørende enheder, lagerautomater mv. Vi er stærke på styring af avancerede, automatiserede lagre, og derfor vil vi i de kommende år bruge ressourcer på at få overblik over landskabet af nye potentielle kunder og samarbejdspartnere. Heri ligger en vigtig nøgle til den vækst, vi har sat kursen mod, slutter Ulrik Gavlshøj Petersen.