Klokkerholm Karosseridele løftede WMS ud af ERP-systemet

24-11-16

Klokkerholm har i en årrække anvendt ERP-systemet XAL. I XAL var der igennem mere end 10 år blevet udviklet et yderst effektivt og kundetilpasset lagerstyringssystem, og selvom både ERP og lagerstyring fungerede rigtigt godt, så kom ERP-systemet længere og længere væk fra standardfunktionaliteten.

Klokkerholm befandt sig derfor i en situation, hvor det var svært at opgradere eller udskifte ERP-systemet. Derfor besluttede de sig for at lave en fremtidssikret løsning, hvor WMS-delen blev løftet ud af ERP-systemet. Ikke for at få en masse ny funktionalitet, men med følgende helt klare målsætninger:

  • At få WMS og ERP adskilt
  • At få et selvstændigt WMS til at håndtere alle lageropgaver
  • At slippe for de system-låsninger det gamle XAL-system udsatte brugerne for
  • At få klar snitflade til ERP, så kommende udskiftninger/opgraderinger af ERP og WMS blev nemmere
  • At komme op på normal driftshastighed efter blot 2-3 måneders drift

Efter afslutningen af projektet udtalte Klokkerholms systemudvikler Jan Clausen: ”Vi må sige, at alle projektets succeskriterier blev opfyldt. Vi er kommet ud over de låsninger, vi havde i det gamle system, vi har fået en klar snitflade til ERP, og vi kom meget hurtigt i drift. Ingen af vores kunder opdagede faktisk, at vi skiftede system, og det er vi meget stolte af”.

Logistikchef Henning Mejlholm fra Klokkerholm supplerer: ”Det er altid hårdt arbejde at komme igennem et så omfattende projekt, men nu er vi kommet igennem, og det er skønt. Vi har nu et ERP-system og et lagerstyringssystem, som håndterer de opgaver, som de hver især er bedst til. Og vores ERP-system kan uafhængigt af WMS skiftes ud, når den tid kommer”.

ERP-løsninger med mange tilpasninger af standardfunktionaliteten 

Aktuelt er der mange danske virksomheder, som har en ERP-løsning med mange tilpasninger i lagerdelen, og som derfor står overfor store, kostbare og teknisk risikable opgraderingsprojekter.

Anbefalingen fra Henning Mejlholm er entydig: "Løft eksisterende lagerfunktioner fra ERP over i et dedikeret WMS, så ERP kommer tættere på standard, og så alle kommende opgraderinger af ERP bliver nemmere”.

Om Klokkerholm Karosseridele 

Klokkerholm Karosseridele producerer og distribuerer karosseridele til næsten alle typer personbiler til det europæiske marked. Virksomheden har ca. 21.000 m2 lager, og har mere end 26.000 produktnumre, som dækker over næsten 1.000 forskellige bilmodeller.  Klokkerholm har løbende investeret i moderne produktionsteknologi og leverer kvalitet på højde med originaldele. Den brede vifte af produkter og effektiv logistik gør Klokkerholm til den foretrukne leverandør for de fleste grossister i branchen. 

Axacon

Axacon er et softwarehus, der har specialiseret sig i udvikling af lagerstyringsløsninger. Det har været virksomhedens eneste fokus siden grundlæggelsen i 1999, og derfor har vi oparbejdet betydelige kompetencer indenfor dette felt.

Axacon WMS

Axacon WMS er særligt udviklet med henblik på at automatisere og effektivisere arbejdsopgaverne i en lagerhal. Systemet kan konfigureres efter kundens behov uanset lagerets størrelse og forretningsområde.

Axacon WMS er baseret på industri-standarder, er gennemtestet og er yderst velfungerende, og dækker alle de avancerede krav, der stilles på et moderne lager.

Axacon WMS er baseret på industri-standarder, er gennemtestet og er yderst velfungerende, og dækker alle de avancerede krav, der stilles på et moderne lager.